چاپ

روش های سرخ کردن ماهی

روش های سرخ کردن ماهی

 

روش اول:


ماهی را بعد از شستن در مخلوط آرد و نمک و زردچوبه و ادویه مخصوص ماهی و روغن به صورت ساده سرخ میکنیم . بعد در یک ماهیتابه دیگر سیر فراوان سرخ نموده و سپس گشنیز و جعفری را خرد کرده و  به سیر اضافه نموده و تفت می دهیم. سپس آب نارنج یا آب لیموی تازه را اضافه می کنیم و ماهی های سرخ شده را به این مواد افزوده و زیر شعله ی گاز را کم می کنیم تا بوی آب لیمو یا نارنج توی ماهی بپیچه و بعد از ربع ساعت ماهی با طعم و چاشنی خوشمزه آماده است .

مقدار آب لیمو یا نارنج بستگی به ذائقه شما داشته و در ظرف تون را هم باید بگذارید تا آبلیمو بخار شود و عطرش در همه غذا بپیچد .


روش دوم :


ماهی ها را تیکه تیکه کرده و بعد از شستن در یک ظرف در دار میگذاریم ، روی ماهی پیاز خورد کرده و روی آن سرکه سفید یا آبلیمو می ریزیم .

بعد نمک ، زردچوبه ، فلفل سیاه ، پودر تخم گشنیز ، پودر سیر ، کمی ادویه کاری و پودر رزماری به همراه کمی زنجبیل تازه  رنده شده  روی گوشت ماهی می مالیم .

در آخر هم چند قاشق چایخوری زعفران دم کرده روی گوشت ماهی ها می ریزیم و درب ظرف را می بندیم و به مدت ۳ ساعت میگذاریم در یخچال  تا مواد به گوشت ماهی نفوذ کنند و رنگ ماهی تغییر نماید .

بعد از گذشت ۳ ساعت ماهی را از یخچال خارج نموده ، پیاز و هر چی روش مونده را برداشته و با پارچه ی مخصوص یا روزنامه تمیزی آب ماهی را می گیریم و خشک می کنیم.

توجه داشته باشید هنگامی که ماهی را خوب خشک می کنیم ، آرد و زردچوبه لا یه ی نازک تری روی ماهی می ایسته و این باعث میشه تا بهتر سرخ بشه .

توی یک بشقاب آرد سوخاری + نمک + زردچوبه + فلفل سیاه + پودر تخم گشنیز + پودر سیر + یکم پودر رزماری + خیلی کم آویشن را با هم مخلوط می کنیم و ماهی رو در این پودر می زنیم ، طوری که تمام سطح ماهی رو بگیرد و در روغن روی حرارت کم سرخش می کنیم .


چند توصیه اساسی برای مهار کردن بوی ماهی در فضای خانه و آشپزخانه :


- برای اینکه ماهی بوی بد نده و یا در حین سرخ کردن بوش توی خونه نپیچه ، دو تا حبه سیر رو پوست بکنید و توی روغن روی حرارت کم سرخش می کنیم .

- برای از بین بردن بوی ماهی از تو تابه ای که توش ماهی سرخ می کنید یک پیاز کوچیک رو خورد کنید و با روغن کم و حرارت پایین تفت بدبد .


روش سوم :


رایج ترین و کاربردی ترین چاشنی ها نمک ، فلفل سیاه و قرمز ، دارچین ، زعفران و پودر سیر ، آب پیاز ( بعضی ها هم میگن آب پیاز خوشمزه ترش میکنه تا خود پیاز ) و آبلیمو است. که لازمه ماهی ۱ الی ۲ ساعت در مخلوطی از این مواد قرار بگیره تا مزه دار بشه … البته به دلخواه هم میشه بعضی از این چاشنی ها رو کم و زیاد کرد .


روش چهارم :


ماهی زنجبیلی برای افرادی که عطر و طعم زنجبیل رو می پسندن بهتر است. در این روش از ماهی حلوا یا شیر و هر ماهی بدون استخوان استفاده نمائید . بعد از اینکه ماهی رو تکه تکه کردید، خشک کنید ، یک تکه زنجبیل رو ریز رنده کنید با نمک مخلوط کنید و  روی ماهی ها بمالید،سپس  ۳ ساعت در یخچال گذاشته و بعد روغن رو داغ کنید و ماهی ها رو توی روغن داغ داغ یا حرارت ملایم سرخ کنید .

روش پنجم:


مواد لازم :

*ماهی بی بخار : یک کیلو ( شیر ، میش ، ماهور )

*سیر ریز رنده شده : یک بوته درشت

*پودر سیر : یک قاشق مربا خوری

*نمک : به میزان لازم

*فلفل سیاه : یک قاشق چایخوری

*پاپریکا : یک قاشق چایخوری

*زردچوبه : نصف قاشق چایخوری

*زنجبیل : نصف قاشق چایخوری

*آویشن : یک قاشق چایخوری

*سیر : ۳ حبه

*پیاز : یک عدد بزرگ

طرز تهیه :

ماهی رو در اندازه های گوشت قیمه خرد کنید بشورید و بگذارید کلا آبش خارج گردد ، همه چاشنی ها رو با هم مخلوط کنید و روی ماهی ریخته، بعد سیر رنده شده رو بریزید و خوب مخلوط کنید و بگذارید یک ربع در یخچال بمانه ، سپس در ماهیتابه روغن مایع ریخته ، ماهی ها رو با کلیه مخلفاتش در آن ریخته و در ظرف را گذاشته و با حرارت بالا  سرخ نمائید (در ظرف روابه دو دلیل میگذاریم : اول اینکه روغن پخش نشه و دوم اینکه ماهی ها مغز پخت بشه ) تقریبا ۲۰ دقیقه زمان میبره تا آماده بشه ، یا میتوانید ماهی ها رو در تکه های بزرگ در این مواد خوابانده و بعد از مزه دار شدن سرخ کنید .